dopamin

Az extrém sporthoz a magyar sajtó a következő kifejezéseket társítja: adrenalin, baleset, halálugrás. Ez olyan, mintha egy futballmeccsen csak azt mutatná a televízió, hogy a játékosok lefejelik egymást, aztán agonizálnak a földön.

Friss topikok

Linkblog

MS

Az extrém sporthoz a magyar sajtó a következő kifejezéseket társítja: adrenalin, baleset, halálugrás. Mindez olyan, mintha egy futballmeccsen azt mutatná a televízió, hogy a játékosok lefejelik egymást, aztán agonizálnak a földön.

Rákenroll a Dolomitokban!

2009.07.24. 12:14 | nas | Szólj hozzá!

Takáts Pali telefonon mesél az Red Bull X-Alpsról!


A Red Bull X-Alps távrepülő-siklóernyős versenyen a 30 nemzetközi válogatott sportolónak maximum 20 nap áll rendelkezésére, hogy a 818 km-es távot gyalog és siklóernyővel teljesítse, Salzburgtól-Monacoig. Az öt országon átnyúló versenyen elindult Takáts Pál magyar siklóernyős pilóta. Takáts eddig főleg műrepülő tudásával tűnt ki, 2007-ben megnyerte a világkupát. Pályafutásáról angol nyelvű dokumentumfilm készült Adrenaline and Turbulence címmel.

A Red Bull X-Alps a világ legelismertebb siklóernyős versenye. A mezőny július 19-én startolt Sazburgból. A svájci Christian Maurer az ötödik napra alaposan elhúzott a többiektől, eddig 414 kilómétert tett meg. Takáts jelenleg 251 kilóméternél tart, pillanatnyilag a hetedik helyen áll.



Christian Maurer előnye behozhatatlan. A svájci pilóta a sportág egyik legendás alakja. Többször elpáholta a legelítebb távrepülő-versenysorozat, a Paragliding World Cup (PWC) részvevőit. Maurer Alpokban helyzeti előnyben van, úgy ismeri a hegységet, mint a saját tenyerét. Az X-Alps másik sztárja a román Toma Coconea, aki inkább ultramaratoni futó, mint pilóta. Ha rossz az idő és nem lehet repülni, Coconeának van jó esélye a győzelemre. A versenyzők mozgását egyébként mindenki nyomon követheti egy Google Earth plugin segítségével, amit az X-Alps honlapjáról lehet letölteni.

A verseny mottója - "no sleep till Monaco" (alvás nélkül Monacoig) -lefesti az X-Alps-ot. A részvevők kifulladásig, kőkemény körülmények közt, alvás nélkül menetelnek illetve repülnek. Takáts Palit csütörtök este, gyaloglás közben értük utol.

A bejegyzés trackback címe:

https://dopamin.blog.hu/api/trackback/id/tr131264874

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása